ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η Ζ. Μακρή

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η Ζ. Μακρή

 

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ENIGMA 2 του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, στο Κέντρο Πολιτισμού "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Όπως σημειώνεται στην ενημέρωση, η κ.Μακρή συνεχάρη την κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για την πολυετή, πολυσχιδή και πολυπολιτισμική δράση και ευαισθησία του φορέα. "Ένα κέντρο πολιτισμού που φέρνει στο επίκεντρο της πολιτιστικής μας ζωής ανερχόμενους, εναλλακτικούς, καταξιωμένους , κλασικούς, σύγχρονους, μοντέρνους καλλιτέχνες και τα έργα τους αποτελώντας μια πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης, δίνοντας δυνατότητες σε καλλιτέχνες και κοινό, προσφέροντας ερεθίσματα και δημιουργώντας πολιτιστικά ενεργούς και ευαισθητοποιημένους επισκέπτες, θεατές ακροατές, θαμώνες.

Σήμερα, έχουμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε και να μοιραζόμαστε μια εμπειρία πολιτισμού μέσα από την αναδρομική έκθεση του δημιουργού Κωστή Γεωργίου και να περιηγούμαστε, μέσα από τα έργα του, σε όλες τις περιόδους της μακρόχρονης παραγωγής του.

160 έργα ζωγραφικής και 40 γλυπτά και γλυπτικές εγκαταστάσεις με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές, όπως αυτοί του έργου «METEORON» που εγκαταστάθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων ανάλογων γλυπτών μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένων σε δημόσιους χώρους και πλατείες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Κίνας, σε συνδυασμό με το οπτικό υλικό από την πορεία του Κωστή Γεωργίου τα τελευταία 35 χρόνια, που προβάλλεται σε ειδικό χώρο της έκθεσης,  δίνουν στο κοινό το μοναδικό προνόμιο της γνωριμίας με τον πολυπράγμονα καλλιτέχνη".

Η υφυπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στον κ. Γεωργίου ανέφερε: "Θαυμάζω και παρακολουθώ τη δουλειά σας και χαίρομαι που σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να σας γνωρίσω από κοντά. Το ξέρω ότι οι δημιουργοί μιλούν μέσα από τα έργα τους και οι ίδιοι στέκονται, πολλές φορές, τις περισσότερες μάλλον, αμήχανα όταν άλλοι μιλούν για εκείνους για αυτό και δε θα μακρηγορήσω.

Από τους πρεσβευτές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στον κόσμο, έχετε καταξιωθεί μέσα από διακρίσεις και βραβεύσεις, μέσα από διεθνείς εκθέσεις, μέσα από την εκτενή βιβλιογραφία που τροφοδοτείται και συνοδεύει το έργο σας.

Έχετε καταξιωθεί από το κοινό, που σας αναζητά σε μουσεία και γκαλερί ανά την υφήλιο, από ανθρώπους όλων των ηλικιών που σας συναντούν στις πολιτιστικές αναζητήσεις τους, από θεωρητικούς της τέχνης, από δημιουργούς στη χώρα μας και στο εξωτερικό".