ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρεμιέρα για το Ανοιχτό Χωριό

Στην καρδιά του Fθινοπώρου ξεκινούν και φέτος οι εκδηλώσεις "OpenVillage /Ανοιχτό Χωριό" στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, μια γιορτή για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη - Ένα φεστιβάλ αειφορίας που περιλαμβάνει επιστημονικές συναντήσεις, πολιτιστικά δρώμενα, διαδραστικά εργαστήρια, μαγειρέματα και … γευστικά μυστήρια!
Πρεμιέρα για το Ανοιχτό Χωριό

Κορυφαίες εκδηλώσεις και φέτος είναι οι ξεναγήσεις στον δημόσιο χώρο και σε κτήρια του χωριού, δημόσια και ιδιωτικά, από τους ενοίκους τους και εθελοντές, προσφέροντας ένα πανόραμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και στοιχεία από την οργάνωση του δημόσιου χώρου και οι περιηγήσεις στο φυσικό περιβάλλον, με έμφαση στην αναγνώριση φαρμακευτικών βοτάνων.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται φέτος από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου Δήμου Βόλου και εθελοντές, κατοίκους μόνιμους και εποχικούς και φίλους του χωριού.

Εντάσσονται στον εορτασμό των 50 χρόνων της ΕΛΛΕΤ, τελούν υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επαναχρήσεις Κτιρίων και Συνόλων» – Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας,της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. και της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Οι εικόνες αφηγούνται. Όψεις από την ιστορία του Αγίου Λαυρεντίου"

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: www.openvillage.gr

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ