ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητές και από τον Βόλο στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Πρεμιέρα λειτουργίας ως πρότυπο για το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου από τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τις επόμενες ημέρες - Το πρώτο πρότυπο σε επίπεδο νομού επαγγελματικό λύκειο έχει ήδη προσελκύσει 27 μαθητές, τέσσερις εκ των οποίων από τον Βόλο, οι οποίοι θα μετακινούνται καθημερινά στο Βελεστίνο επιζητώντας καινοτόμα και υψηλού επιπέδου μόρφωση που θα προσφέρει το σχολείο
Μαθητές και από τον Βόλο στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Στο σχολείο, έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς. Οπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου, Βάιος Λιαπόπουλος, προς το παρόν το Π.ΕΠΑ.Λ. θα λειτουργεί με τους τρεις υφιστάμενους τομείς, υπάρχει όμως δυνατότητα προσθήκης και νέων ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς.

Σημειώνεται ότι στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου θα λειτουργούν οι τομείς Οικονομίας-Διοίκησης, Πληροφορικής και Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.

Ο κ. Λιαπόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτήσουν στην α’ τάξη του πρότυπου ΕΠΑΛ. "Οι εγγραφές δείχνουν ότι οι μαθητές αγκάλιασαν το σχολείο και ότι επιζητούν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από το καινοτόμο πρόγραμμα μαθημάτων που προσφέρει. Πιστεύουμε δε, ότι από το επόμενο σχολικό έτος το ενδιαφέρον θα είναι ακόμη μεγαλύτερο", σημείωσε ο κ. Λιαπόπουλος.

Στο σχολείο, εκτός από τις 22 ώρες μαθημάτων γενικής παιδείας, οι μαθητές της α’ τάξης θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και 13 ώρες διαθεματικών μαθημάτων, που θα "ακουμπούν" σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα θα κάνουν μαθήματα Οικονομίας-Διοίκησης, Κατασκευών-Παραγωγής και Βιομηχανίας, Τέχνης και Πολιτισμού, Υγείας και Ευεξίας, Γεωργίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας- Μεταφορών και Επικοινωνίας. "Τα μαθήματα ακουμπούν σε όλα τα γνωστικά πεδία της επαγγελματικής εκπαίδευσης, προσφέροντας χρήσιμες γενικές γνώσεις και σφαιρική εκπαίδευση. Το καινοτόμο είναι ότι τα μαθήματα θα διδάσκονται διαθεματικά από δύο ταυτόχρονα καθηγητές ειδικοτήτων", σχολιάζει ο κ. Λιαπόπουλος.

Σημειώνεται ότι ήδη είναι στα σκαριά και συνεργασίες με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου οι μαθητές θα κάνουν μία φορά την εβδομάδα εκπαίδευση πάνω σε γνωστικά αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση και λειτουργία από φέτος του Πρότυπου ΕΠΑΛ έρχεται σε συνέχεια της λειτουργίας από την προηγούμενη σχολική χρονιά του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου και 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου και των τεσσάρων πειραματικών σχολικών μονάδων στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και στο νηπιαγωγείο και 1οΔημοτικό Σχολείο Πορταριάς.

πηγή: taxydromos.gr