ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 16-17 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στον Βόλο

Με σύνθημα "η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό – Σοσιαλισμός η απάντηση του 21ου αιώνα", λόγια που αποδίδονται στο Νίκο Μπελογιάννη, πραγματοποιείται και φέτος στο Βόλο, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ,  στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο του Δημαρχείου
Στις 16-17 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στον Βόλο

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Χρήστος Καραγεωργίου, γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Μαγνησίας της ΚΝΕ, και η Μιχαέλα Νικολάου, μέλος της ΚΝΕ Μαγνησίας, επισήμαναν ότι “σε μια εποχή που διψάμε για μια σταγόνα πολιτιστικής ανάσας, το φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να τη δώσει απλόχερα και να αναδείξει μια πρόταση μακριά από τη σαπίλα και την υποκουλτούρα που κυριαρχεί. Είναι μια συνέχεια της μεγάλης πολιτικής δραστηριότητας που έχουμε αναπτύξει με τα μαθητικά και φοιτητικά φεστιβάλ και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση στις Νηές Μαγνησίας”.

Κεντρική ομιλήτρια του φεστιβάλ, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου θα είναι η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ,  ενώ στις μουσικές εκδηλώσεις περιλαμβάνεται αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, με τον Διονύση Τσακνή, τη Βιολέτα Ίκαρη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και την ορχήστρα του Δημ. Μητροπάνου. Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί  αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με τίτλο “Στον δρόμο των ξεριζωμένων” και εικαστική έκθεση για την επέτειο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ.

πηγή: ertnews.gr