ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να λειτουργήσουν άμεσα τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Κέντρα Υγείας

Να λειτουργήσουν άμεσα τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκοπέλου και το Π.Ι Αλοννήσου, που δεν λειτουργούν εδώ και 7 χρόνια και να καλυφθούν όλα τα κενά σε οδηγούς και πληρώματα για τα ασθενοφόρα, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας
Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να λειτουργήσουν άμεσα τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Κέντρα Υγείας

Τα μεγάλα λόγια, τόσο της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αναβάθμισαν το δημόσιο σύστημα υγείας, αποδεικνύονται ακόμα μια φορά απολύτως ψεύτικα.

Εδώ και 7 χρόνια, με κυβερνήσεις Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκοπέλου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, γιατί έληξε η σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζονταν τα μηχανήματα, τα οποία αφαίρεσε στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και επισκέπτες αυτών των περιοχών, να στέλνονται μαζικά ως πελατεία στον επιχειρηματικό τομέα υγείας.

Παράλληλα μεγάλη είναι η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, σε πληρώματα ασθενοφόρου,  που σε δύο περιστατικά σε Ζαγορά και Κανάλια, φάνηκε με τραγικό τρόπο, αφού η διακομιδή των ασθενών για κάποια χιλιόμετρα έγινε με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, δεν έχει βγάλει τσιμουδιά όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτήν την άθλια κατάσταση.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει εδώ και τώρα:

  • Να λειτουργήσουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την προμήθεια όλου του απαραίτητου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, με ευθύνη της κυβέρνησης και πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να καλυφθούν με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλα τα κενά σε οδηγούς και πληρώματα για τα ασθενοφόρα, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Μαγνησίας.
  • Άμεση αποκατάσταση των κτιριακών και άλλων υποδομών στα Κέντρα Υγείας Σκοπέλου, Ζαγοράς, Αργαλαστής, Αλμυρού.