ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη πυρκαγιά το Σάββατο στην εθνική οδό στο ύψος της Χλόης

Πυρκαγιά, που ξεκίνησε από πρανή στη νέα εθνική οδό στο ύψος τα Χλόης, κινητοποίησε χθες Σάββατο ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης
Μεγάλη πυρκαγιά το Σάββατο στην εθνική οδό στο ύψος της Χλόης

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 15:00 εκδηλώνοντας δύο εστίες και σημαίνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές αρχές του Νομού.

Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες από Βόλο, Β’ ΒΙΠΕ και Δρυμώνα με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από επτά άτομα, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και υπήρχε κίνδυνος επέκτασης.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το συμβάν στον πρώτο χρόνο, πριν δυναμώσει η πυρκαγιά από τους ισχυρούς ανέμους, με αστραπιαία και μεγάλη κινητοποίηση.

Πάλευαν με τις πύρινες φλόγες χωρισμένοι σε δύο ομάδες, καθώς ήταν αντιμέτωποι με ισάριθμες εστίες, μία στο ύψος του κόμβου Βελεστίνου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και μία σε απόσταση 500 μέτρων από την πρώτη, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Απέτρεψαν τα χειρότερα, αποσοβώντας τον απειλούμενο κίνδυνο πρόκλησης ζημιών σε οικία αν και οι φλόγες είχαν φθάσει σε απόσταση 50 μέτρων και έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Για τις ανάγκες πυρόσβεσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων για τουλάχιστον μία ώρα με δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να λαμβάνουν μέτρα και σειρά οχημάτων να ακινητοποιείται στην εθνική, με τους οδηγούς να αναμένουν οδηγίες.

Επί δύο και πλέον ώρες συνεχιζόταν η μάχη με τις πύρινες φλόγες και τελικά οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο στις 17:30.

Στο σημείο παρέμεναν ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούσαν και ταυτόχρονα λάμβαναν μέτρα πρόληψης λόγω των καιρικών φαινομένων.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου βρισκόταν στο σημείο έως αργά το απόγευμα και συγκέντρωνε κάθε χρήσιμο στοιχείο.

Πάντως, μπορεί οι δύο εστίες της φωτιάς να κινούν υποψίες για ενδεχόμενο εμπρησμό, όμως πιο πιθανό θεωρείται οι πρώτες φλόγες να ξέσπασαν από την υπερθέρμανση αντικειμένου που είχε απορριφτεί στην εθνική οδό.

Η πυρκαγιά κατέκαψε χόρτα σε έκταση δέκα στρεμμάτων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

πηγή: taxydromos.gr