ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι νότες, οι σκιές και το φως του φεγγαριού, η ανάσα του βουνού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 στον Ιστορικό Τόπο της Άνω Κερασιάς Πηλίου η καθιερωμένη εδώ και δύο δεκαετίες μουσική εκδήλωση υπό το φως της Πανσελήνου
Οι νότες, οι σκιές και το φως του φεγγαριού, η ανάσα του βουνού

Για την επιτέλεση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν με στόχο το καλό αποτέλεσμα η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, καθώς και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η φετινή εκδήλωση ορίστηκε από το ΥΠ.ΠΟ.Α. να είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο γεγονός δηλαδή της Εξόδου του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη. Πραγματοποιείται δε, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Για την περιοχή μας, μετά την ένταξη του παλαιού οικισμού της Άνω Κερασιάς στο καθεστώς του «Ιστορικού Τόπου», είναι ένα γεγονός που οπωσδήποτε δίνει πανελλήνια αναγνώριση και πολιτιστική αίγλη. Το γεγονός αυτό επισήμανε, μετά το καλωσόρισμα και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ελένη Παπαδημητρόπουλου, όπως και ότι δίχως την πολύτιμη συμβολή του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημητρίου Νασίκα η πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα ήταν σχεδόν αδύνατη. Ακόμη, εξήρε την άψογη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των μελών του Συλλόγου και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Ζήση, ένα γεγονός που διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για το επιτυχές αποτέλεσμα. Από την πλευρά του στον χαιρετισμό ο κ. Γ. Ζήσης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι από τις κορυφαίες του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, καθώς και επίσημοι, όπως ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρ. Τριαντόπουλος, ο βουλευτής του νομού Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο κ. Κων/νος Λάμπρος, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας και εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας κ. Αθ. Λιούπη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μωραΐτης, καθώς και η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Αντ. Χασιώτη. Όσον αφορά το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης που είναι και το ουσιαστικότερο πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρξε ομολογουμένως εξαιρετικό. Η δεκαμελής καλλιτεχνική ομάδα με ενορχηστρωτή τον κ. Ζαφείρη Κουκουζέλη και οι εκπληκτικές φωνές του Θάνου Μανζίλη και της Ελεάνας Βαρελά ενθουσίασαν τους φιλοξενούμενους, αγγίζοντας στο έπακρο τις ψυχές τους. Η βραδιά κύλησε όπως άρμοζε σε ένα περιβάλλον, όπως αυτό του Βορείου Πηλίου.

Οι νότες, οι σκιές και το φως του φεγγαριού, η ανάσα του βουνού, όλα καμώθηκαν μόνο για αυτή τη βραδιά.