ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσημη επίσκεψη Ζ. Μακρή στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο στρατόπεδο Γεωργούλα 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε την έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ» στο Στρατόπεδο "Γεωργούλα", όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κορέλης και οι επιτελείς του
Επίσημη επίσκεψη Ζ. Μακρή στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο στρατόπεδο Γεωργούλα 
Κατά την παρουσία της εκεί, η κ. Μακρή ενημερώθηκε από τον Διοικητή για το όραμα της 32ης Ταξιαρχίας, την ιστορία της, την οργάνωση της Ταξιαρχίας και τη δομή των τριών ταγμάτων ενώ συνεχάρη θερμά τον κ. Κορέλη για την επιτυχημένη ηγεσία του και την ανάδειξη της πολύπλευρης δράσης της ταξιαρχίας ως την ιδανική συνέχεια της χρηστής διοίκησης των προκατόχων του. 
 
Με έντονο ενδιαφέρον, η Υφυπουργός Παιδείας γνώρισε τις μεγάλες διεθνείς δράσεις, τα προγράμματα εκπαίδευσης των στελεχών και των οπλιτών και τα προγράμματα συνεκπαίδευσης με τη συμμετοχή μονάδων του Σώματος Πεζοναυτών και Ναυτικού των ΗΠΑ. 
 
Ιδιαίτερα σπουδαίο και το εσωτερικό έργο που εμφανίζει η 32η Ταξιαρχία με τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, μόλις του δεύτερου στην Ελλάδα για τις ανάγκες των στελεχών και των οικογενειών τους. 
 
Ενώ την αναγνώριση και την εκτίμησή της εξέφρασε η κα Μακρή και για την κοινωνική προσφορά της ταξιαρχίας, με δράσεις όπως η μεταφορά εμβολίων και η συμμετοχή σε έκτακτες ανάγκες πυρόσβεσης.  
 
Η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας συνεχίστηκε με ξενάγηση στο στρατόπεδο, παρουσίαση των ειδικών αρμάτων και του οπλισμού των Πεζοναυτών και παρακολούθηση διαφόρων επιχειρησιακών σεναρίων, όπως κατάβαση με σχοινιά, ανορθόδοξο πόλεμο, αποβίβαση απο αποβατικό πλοίο και εμπλοκή, αποβίβαση απο αρμα και εμπλοκή. 
 
Η κ. Μακρή ξεναγήθηκε, επίσης, σε άρμα μάχης τύπου leopard και σε όχημα τύπου hummer. 
 
Με την επίσκεψή της στους χώρους του επιτελείου, η Υφυπουργός διαπίστωσε και εξήρε την άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, τις ικανότητες της ηγεσίας της ταξιαρχίας και το σπουδαίο κοινωνικό έργο, τα οποία και ανέφερε αναλυτικά στο κείμενό της στο βιβλίο επισκεπτών. 
 
Η κ. Μακρή επιβράβευσε, για ακόμα μια φορά, το υψηλό φρόνημα του ελληνικού στρατού και τον βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων ενώ συνεχάρη το προσωπικό και ευχήθηκε καλή δύναμη στον κρίσιμο ρόλο τους στην ασφάλεια της χώρας.