ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Τιμολόγια ρεύματος: Αυξημένες τιμές ανακοινώνουν οι πάροχοι

Ανακοινώνονται σήμερα από τους παρόχους τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία αναμένεται να είναι αυξημένα, λόγω της εκτόξευσης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου
Τιμολόγια ρεύματος: Αυξημένες τιμές ανακοινώνουν οι πάροχοι

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η αρχική τιμή, από 48 λεπτά που ήταν, θα κινηθεί γύρω στα 65-70 λεπτά την κιλοβατώρα.

Ωστόσο, οι τελικές τιμές θα εξαρτηθούν από το ύψος της κυβερνητικής επιδότησης, η οποία τον Αύγουστο “έριξε” την τιμή από τα 50 λεπτά στα 15-17 λεπτά την κιλοβατώρα, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι και για τον Σεπτέμβριο να διατηρηθούν οι τελικές τιμές κοντά στα ίδια επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι η κρατική επιδότηση θα πρέπει να είναι αντίστοιχα αυξημένη.

Οι καταναλωτές μπορούν να δουν συγκεντρωικά στοιχεία, μετά τις ανακοινώσεις, στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για το επίπεδο της επιδότησης.

Την ίδια ώρα, η ρωσική Gazprom ξανακλείνει τη στρόφιγγα του “Nord Stream 1”. Η λειτουργία του αγωγού διακόπτεται για συντήρηση, από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

πηγή: ertnews.gr

Πιο διαβασμένα