ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Άμεσα αποζημιώσεις για τις καταστροφές στη Μαγνησία από τη θεομηνία"

"Άμεσα αποζημιώσεις για τις καταστροφές στη Μαγνησία από τη θεομηνία"

Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή η Βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγροτικές παραγωγές μετά τη θεομηνία που έπληξε τον νομό Μαγνησίας την περασμένη Κυριακή.

Η πρώην Υπουργός αναφέρει πως η επόμενη μέρα βρίσκει πολίτες, επιχειρηματίες και αγρότες να προσπαθούν να διαχειριστούν την καταστροφή, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά για τους περισσότερους από τις συνεχόμενες κρίσεις (υγειονομική, ενεργειακή).

Για τους παραπάνω λόγους η κα Παπανάτσιου θέτει ερωτήματα προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης:
1.     Θα υπάρξει αποζημίωση στις πληγείσες επιχειρήσεις για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν από τη βροχόπτωση στις 14-8-2022 και πότε;
2.     Ποια μέτρα θα ληφθούν για να μην υπάρξουν ξανά πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Βόλου, όπως Νεάπολη και Αγ. Ανάργυροι, μετά από έντονες βροχοπτώσεις;
3.     Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφή των καλλιεργειών τους με ποσά που θα καλύπτουν τα υπέρογκα έξοδα καλλιέργειας που ήδη έχουν καταβάλει και την οικονομική απώλεια λόγω της καταστροφής της παραγωγής τους που δεν θα μπορέσουν να την συγκομίσουν και να την πουλήσουν.