ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στον Βόλο

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στον Βόλο

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ιωνίας στον Βόλο
 
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, δυο μέρες μετά τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, παρουσιάζεται η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ιωνίας στον Βόλο.

Η παράσταση που ετοιμάστηκε από όλους τους συντελεστές της, με τη φροντίδα του μεγάλου καλλιτεχνικού δρώμενου, συνεχίζει την επιτυχημένη συνάντησή της με το κοινό, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος επιστρέφοντας για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», επιχειρεί να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας του Ευριπίδη με την δυστοπία της εποχής μας.

Η παράσταση έχει αποσπάσει τα επαινετικά σχόλια κοινού και κριτικής, στις παραστάσεις που προηγήθηκαν και καταγράφεται ήδη ως ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού.

Στον ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Αγαμέμνων ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κλυταιμνήστρα η Ιωάννα Παππά, Μενέλαος ο Άκης Σακελλαρίου, Αχιλλέας ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Στους ενοποιημένους, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας, ρόλους του Πρεσβύτη και των Αγγελιοφόρων, ο Παντελής Δεντάκης.

Ωρα: 21:00

Προπώληση viva.gr

Φυσικά σημεία προπώλησης:

Βιβλιοπωλείο «Λύχνος» Κ. Καρτάλη 160, τηλ. 2421032916,

Κεχαΐδης «Μουσική Ήχος Φως» Κουταρέλια 29, τηλ. 2421037891.

Τιμές εισιτηρίων 20 ευρώ κανονικό

17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ.

Πιο διαβασμένα