ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τούρκικο ζυγό

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τούρκικο ζυγό

Στον Αλμυρό βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό. Ο Βουλευτής παρέστη στη δοξολογία και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα 17 Αυγούστου τιμούμε μια σημαντική επέτειο, την απελευθέρωση του Αλμυρού από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, το 1881 και την ενσωμάτωσή του στο Ελληνικό Κράτος, μετά από σκληρούς αγώνες στις επαναστάσεις του 1821, 1854 και 1878.

Ήταν  πριν 141 χρόνια, όταν την ημέρα αυτή τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό και οι κάτοικοι τους υποδέχονται με ενθουσιασμό.
Τιμούμε όλους εκείνους που με τους αγώνες και την ίδια τους τη ζωή ελευθέρωσαν τον τόπο τους, διεκδικώντας, κατακτώντας και παραδίδοντας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας στις επόμενες γενιές.

Μετά την απελευθέρωση ο Αλμυρός άρχισε να αναπτύσσεται δυναμικά κατορθώνοντας χάρη στην εργατικότητα, την ευρηματικότητα και την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους να εξελιχθεί σε σημαντικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Χρόνια Πολλά στις Αλμυριώτισσες και τους Αλμυριώτες !