ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεραμίδι: Σεμινάριο "Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική"

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα διάσωσης Μαγνησίας και την Τοπική Κοινότητα Κεραμιδίου διοργανώνει τη Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 17:00 -19:00 το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο "Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική"
Κεραμίδι: Σεμινάριο "Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική"

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική»
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ!!!

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα διάσωσης Μαγνησίας και τη τοπική κοινότητα Κεραμιδίου ,διοργανώνει τη Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 και ώρα 17,00-19:00μμ, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής και τη παροχή των α’ βοηθειών.

Η θάλασσα είναι ελκυστική αλλά και επικίνδυνη για πολλούς αρχάριους κολυμβητές και όχι μόνο , αναφέρει η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη.

Η πρόληψη και εδώ έχει κυρίαρχο ρόλο και όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε για τους ίδιους και τους γύρω μας ώστε να απολαμβάνουμε τη θάλασσα με ασφάλεια.

Τα περισσότερα ατυχήματα ή δυστυχήματα στη θάλασσα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν τηρούνταν κάποιοι απλοί αλλά σημαντικοί κανόνες

Όπως το διάστημα 3 ωρών τουλάχιστον ανάμεσα στο γεύμα και το μπάνιο σας

Η συνεχής επιτήρηση των παιδιών ακόμα και αν στο σημείο όπου κάνουν μπάνιο υπάρχει ναυαγοσώστης ή είναι ρηχά.

Επίσης μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας, κολυμπώντας πολλή ώρα ή σε μεγάλη απόσταση από την ακτή. H καλύτερη πρακτική είναι να κολυμπάτε κοντά στην παραλία και να βγαίνετε από το νερό, μόλις νιώθετε έστω και λίγη κούραση.

Αν πάθετε κράμπα, μην πανικοβληθείτε. Γυρίστε ανάσκελα και προσπαθήστε να βγείτε προς τα έξω με τα χέρια. Nα θυμάστε ότι η άνωση του νερού μπορεί να σας κρατήσει στην επιφάνεια.

Μην κάνετε βουτιές σε παραλίες που σας είναι άγνωστες ή δεν ξέρετε το ακριβές βάθος του βυθού.
Αν η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη ή έχει ισχυρά ρεύματα, καλό είναι να αποφύγετε το κολύμπι, ακόμα και αν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το νερό.

Πολλά ατυχήματα οφείλονται στο ότι συχνά υπερεκτιμούμε τις δικές μας δυνάμεις.

Σας περιμένουμε στη παραλία ΚΑΜΑΡΙ του Κεραμιδίου

Η εκπαίδευση θα είναι διαδραστική και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες.