ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Κεφαλόβρυσο

Θα κατασκευαστεί μεταξύ των οδών Φερών - Ηρώων Βελεστινιωτών Αλβανικού Έπους - Κωνσταντίνου Καραμανλή στην περιοχή υοθ Κεφαλοβρύσου
Ξεκινά η κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Κεφαλόβρυσο

Στην αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στο Βελεστίνο προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής συμβάλλει το δεύτερο αναπτυξιακό οδικό έργο, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Πρόκειται για την έναρξη κατασκευής του δεύτερου κυκλικού κόμβου, μετά τον πρώτο που έγινε στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Το νέο έργο, με την ολοκλήρωσή του, θα συμβάλει στην ασφάλεια, στην υποδοχή, στη διευθέτηση των οχημάτων και στην καλύτερη λειτουργία της πόλης.

Ο δεύτερος κόμβος που θα κατασκευαστεί μεταξύ των οδών Φερών- Ηρώων Βελεστινιωτών Αλβανικού Έπους - Κων/νου Καραμανλή στην περιοχή Κεφαλόβρυσου, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής, δίνοντας σημαντικές λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια σημαντική αισθητική τοπική παρέμβαση.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: "Ξεκινάμε την υλοποίηση του έργου, του δεύτερου κόμβου για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Το έργο αυτό είναι κυριολεκτικά «ανάσα» για το κυκλοφοριακό της πόλης και ανήκει σε όλους τους πολίτες.


Οι κυκλικοί κόμβοι είναι ένα από τα σημαντικά έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων και παρεμβάσεων, προκειμένου ο Δήμος μας να καταστεί μια ευρωπαϊκή, σύγχρονη, λειτουργική και ελκυστική πόλη και προς τούτο απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων, αφού η διάχυση των ευεργετικών επιπτώσεων σε όλη την κοινωνία είναι πρόδηλη".

 

Τεχνική έκθεση

 

Η παρούσα οικονομοτεχνική μελέτη με τίτλο: "ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΦΕΡΩΝ - ΗΡΩΩΝ ΒΕΛΕΣΤΙΝΙΩΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ-ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ", αφορά στην κατασκευή κόμβου εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την κατασκευή του Οδικού Κόμβου μεταξύ των οδών Φερών - Ηρώων Βελεστινιωτών Αλβανικού Έπους – Κων/νου Καραμανλή στην Περιοχή Κεφαλόβρυσου.

Για την αύξηση της οδικής ασφάλειας στον οδικό κόμβο των οδών "Φερών- Ηρώων Βελεστινιωτών Αλβανικού Έπους – Κων/νου Καραμανλή στην Περιοχή Κεφαλόβρυσου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημοτικού Διαμερίσματος Βελεστίνου", επιβάλλεται η διαμόρφωση του σημερινού ελεύθερου οδικού κόμβου, σε κόμβο κυκλικής κίνησης οχημάτων (Roundabout).

Η υποχρεωτική πορεία κυκλικής κίνησης, επιβάλλει την μείωση της ταχύτητας των οχημάτων πρόσβασης, στον κυκλικό κόμβο, με αποτέλεσμα την αύξηση της οδικής ασφάλειας, το οποίο είναι ζητούμενο.

Σήμερα με την υπάρχουσα οδική διάταξη, όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται η μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, αλλά δεν εφαρμόζεται και η αντίστοιχη προτεραιότητα όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 26 του Κ.Ο.Κ.

Για τη σωστή και ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων, επιβάλλεται και η τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης οδικής σήμανσης.

Οι εργασίες που θα γίνουν για την κατασκευή του κόμβου περιλαμβάνουν τις εξής εργασίες:

1) Τομή οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη
2) Γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες - ημιβραχώδες.
3) Κατασκευή ρείθρων,
4) Επιστρώσεις με χονδρόπλακες Πηλίου
5) Εγκατάσταση προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα
6) Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων.
7)Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πιο διαβασμένα