ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουσική φεγγαροβραδιά στην Ανω Κερασιά

Μια μουσική φεγγαροβραδιά θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 20:30, στον ιστορικό τόπο της Ανω Κερασιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Στο φως του φεγγαριού, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι με την πανσέληνο" του Υπουργείου Πολιτισμού
Μουσική φεγγαροβραδιά στην Ανω Κερασιά

Την εκδήλωση διοργανώνει Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου.

Πρόκειται για συναυλία μνήμης 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ο συνθέτης - ενορχηστρωτής και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου Ζαφείρης Κουκουσέλης μαζί με την δεκαμελή καλλιτεχνική του ομάδα σε μια συναυλία για τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Σμύρνης με αντιπροσωπευτικά τραγούδια που αποτυπώνουν τις μνήμες του προσφυγικού Ελληνισμού.

Οι συντελεστές τις συναυλίας είναι: Θάνος Ματζίλης (τραγούδι), Ελεάνα Βαρελά (τραγούδι), Ζαφείρης Κουκουσέλης (πιάνο, ακορντεόν), Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι), Γιάννης Κουκουνίτσας (μπουζούκι, μπαγλαμά), Γιώργος Καπανιάρης (μπουζούκι), Χρήστος Θωμαίδης (μπάσο), Δημήτρης Νάσιος (κιθάρα), Άγγελος Τσιριγωτάκης (τύμπανα), Αντώνης Βαγενάς (κρουστά).

Είσοδος ελεύθερη.