ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαφώνησε με το κόστος συναυλίας του Δ. Μπάση η αντιπολίτευση

Οι κ. Πάσχος και Μπατζιάκας ανέφεραν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πως είναι μεγάλο το κόστος της εκδήλωσης το οποίο ανέρχεται στα 11.800 ευρώ και πρότειναν τη διεξαγωγή τριών μικρότερων εκδηλώσεων - Πέρασε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής η απόφαση για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου στο Βελεστίνο με τους Δημήτρη Μπάση, Θάνο Ματζίλη, Ελεάννα Βαρελά και τη συμμετοχή της ορχήστρας "ΡΥΘΜΟΣ"
Διαφώνησε με το κόστος συναυλίας του Δ. Μπάση η αντιπολίτευση

Όπως διαβάζουμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο Βελεστίνο και στο Δημοτικό Κατάστημα, συνεδρίασε χθες Τετάρτη έκτακτα η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία με παρόντα και τα 7 μέλη, 1. Νασίκας Δημήτριος, Πρόεδρος, 2. Κουντούρη- Καρατζιώλη Λευκή, μέλος, 3. Παλληκάρης Δημήτριος, μέλος, 4. Γιαννακός Ευάγγελος, μέλος, 5. Κουβάτας Ιωάννης, μέλος, 6. Πάσχος Χαράλαμπος, μέλος 7. Μπατζιάκας Αθανάσιος, μέλος,

ο πρόεδρος εισηγούμενος το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ότι:

"Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί ενόψει των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2022 του Δήμου, συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση, Θάνο Ματζίλη και Ελεάννα Βαρελά. Επίσης, συμμετέχει η ορχήστρα «ΡΥΘΜΟΣ».

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης απαιτείται το ποσό των έντεκα χιλιάδων οκτακοσίων (11.800) ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Εισηγούμαι την έγκριση της δαπάνης ποσού έντεκα χιλιάδων οκτακοσίων (11.800) ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για την κάλυψη της ανωτέρω δαπάνης".

Ακολούθως ο κ. πρόεδρος κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν σχετικά.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Πάσχος Χαράλαμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπατζιάκας Αθανάσιος δεν συμφώνησαν με τη λήψη της παρούσας απόφασης, γιατί θεωρούν μεγάλο το κόστος για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, και αντιπρότειναν να γίνουν τρεις εκδηλώσεις με μικρότερη δαπάνη.

Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου, έλαβε υπόψη της τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 και μετά από διαλογική συζήτηση,

Αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1) Θεωρεί κατεπείγουσα τη συζήτηση του παρόντος θέματος και τη λήψη σχετικής απόφασης. 2)Εγκρίνει την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 11.800,00 € στον Κ.Α. 00-6443.00 με τίτλο «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», για την κάλυψη της δαπάνης της πραγματοποίησης της συναυλίας των Δημήτρη Μπάση, Θάνου Ματζίλη και Ελεάννας Βαρελά.

2) Εγκρίνει την εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 11.800,00 € στον Κ.Α. 00-6443.00 με τίτλο «Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», για την κάλυψη της δαπάνης της πραγματοποίησης της συναυλίας των Δημήτρη Μπάση, Θάνου Ματζίλη και Ελεάννας Βαρελά.

3) Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Πάσχος Χαράλαμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπατζιάκας Αθανάσιος διαφώνησαν με τη λήψη της παρούσας απόφασης.

Δείτε αναλυτικά αναρτημένη την απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΔΩ