ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσημη επίσκεψη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο

Η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο στρατόπεδο "Υπολοχαγού (ΠΒ) Γεωργίου Περισσάκη" στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου Μαγνησίας, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Επίσημη επίσκεψη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο

Όπως αναφέρεται, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού Ταξίαρχος Ιωάννης Χειμαριός και οι επιτελείς του επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στην κα Μακρή. 

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας περιελάμβανε ενημέρωση απο τον Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ και όλους τους διοικητές των μονάδων για την ιστορία της διοίκησης ελικοπτέρων, την δομή της, την επιχειρησιακή της δυνατότητα, το προσωπικό της, το κοινωνικό έργο της και τη μελλοντική της στόχευση, εξέλιξη και δράση.

Στην συνέχεια, η κ. Μακρή ξεναγήθηκε στους χώρους εκπαίδευσης των στελεχών, στον Πύργο Ελέγχου και στον τομέα επισκευών, όπου και συνομίλησε με στελέχη της μονάδας όλων των ειδικοτήτων ενώ ιδιαίτερη επικοινωνία αναπτύχθηκε με τις γυναίκες ιπτάμενες για τη φύση και τις απαιτήσεις της Αεροπορίας Στρατού.  

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχο Ιωάννη Χειμαριό και το προσωπικό, άνδρες και γυναίκες, για τις τεράστιες προσπάθειες, που καταβάλλουν, προκειμένου να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τις καθημερινές προκλήσεις και να εξασφαλίζουν υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο στην εκπαίδευση, οργάνωση, ετοιμότητα και εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων Αεροπορίας Στρατού.  

Τις εξαιρετικές εντυπώσεις που αποκόμισε, τις θερμές ευχαριστίες της προς το προσωπικό των μονάδων για την αφοσίωση και την διαρκή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα και τις εγκάρδιες ευχές της για καλή δύναμη στο απαιτητικό και σπουδαίο έργο τους, αποτύπωσε η Υφυπουργός Παιδείας στα ειλικρινή λόγια που έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της 1ης ΤΑΞΑΣ.  

Η παρουσία της κας Μακρή στο Στρατηγείο της Ταξιαρχίας ολοκληρώθηκε με την εμπειρία εισόδου της στην καμπίνα ενός επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι ενώ έλαβε ως αναμνηστικό δώρο της επίσκεψής της έναν πίνακα με το χαρακτηριστικό ελικόπτερο Απάτσι.