ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ποτιστικά: Ένα παραλιακό θαύμα της φύσης στο νότιο Πήλιο

Η επίσκεψη στα Ποτιστικά είναι ένα «πρέπει« για οποιονδήποτε παραθεριστή στο Πήλιο
Ποτιστικά: Ένα παραλιακό θαύμα της φύσης στο νότιο Πήλιο
Photo: Shutterstock

Καταρχάς να ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Η παραλία που παρουσιάζεται στο κείμενο δεν είναι κάποιο φοβερό μυστικό για τους regulars επισκέπτες του Πηλίου, ειδικά γι’ αυτούς του νότιου Πηλίου. Και ο λόγος για αυτό είναι η εκπληκτική ομορφιά της.

Τα Ποτιστικά είναι μία από τις νοτιοανατολικές ακτές της Μαγνησίας που βρέχονται από το Αιγαίο, σε απόσταση περίπου 70 λεπτών από την πόλη του Βόλου ή 15-20 λεπτών από το κεφαλοχώρι του Νότιου Πηλίου, την Αργαλαστή. Στην παραλία θα φτάσετε ακολουθώντας τον δρόμο από το χωριό Ξινόβρυση και θα παρκάρετε με σχετική ευκολία.

Ξεμπερδέψαμε γρήγορα με τις γεωγραφικές λεπτομέρειες ώστε να ασχοληθούμε με το «ψητό», δηλαδή την ίδια την παραλία. Πλησιάζοντας προς την ακτή θα εντυπωσιαστείτε από το φυσικό τοπίο. Μία αμμουδιά με μήκος που ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο με τους μεγάλους βράχους μέσα στη θάλασσα στη μέση να οριοθετούν τον χώρο, π.χ. αν ψάχνετε ένα σημείο συνάντησης με την παρέα σας. Οι βράχοι αποτελούν και τον καλύτερο καμβά για ωραίες φωτογραφικές στιγμές ή βατήρας για βουτιές για τους τολμηρότερους. 

Photo: Shutterstock

Η παραλία έχει οργανωμένο κομμάτι αλλά και τόσο μεγάλη αμμουδιά που πρέπει να γίνεται πραγματικά το αδιαχώρητο για να μην μπορέσετε να απλώσετε με άνεση την πετσέτα σας και να στήσετε την ομπρέλα σας. Ένας λόγος που η παραλία είναι αγαπητή σε καλούς κολυμβητές είναι πως τα πεντακάθαρα νερά της βαθαίνουν απότομα.

Εδώ είναι σημαντικό να ειπωθεί πως -όπως οι περισσότερες παραλίες του Πηλίου που βρέχονται από το Αιγαίο και όχι τον Παγασητικό- τα Ποτιστικά επηρεάζονται ιδιαίτερα από τα καιρικά φαινόμενα. Τον Αύγουστο οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν μεγάλα κύματα αρκετά συχνά. Η παραλία έχει άμμο ανακατεμένη με ψιλό χαλίκι που όσο υπέροχη αίσθηση και να δίνουν τις μέρες άπνοιας, τόσο ίσως άβολη γίνεται τις μέρες με δυνατό άνεμο. Τα κύματα από την άλλη είναι ένας λόγος να έρθουν εδώ όσοι αγαπούν το παιχνίδι μαζί τους.

Πηγή: travel.gr - Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πιο διαβασμένα