ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου στους Κωφούς Αλμυρού και συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Επίσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου στους Κωφούς Αλμυρού και συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Το ιστορικό χωριό των Κωφών Αλμυρού επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Εξωραϊστικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κωφών Αλμυρού "Ο Στέφανος Κομμητάς".

Εκ μέρους του Συλλόγου με τον Βουλευτή συναντήθηκαν ο Πρόεδρος κ. Κώστας Γιαννίτσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Ζαγκούρης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Καραφέρης και ο Σύμβουλος Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Απόστολος Καραφέρης.

Ο Βουλευτής ξεναγήθηκε στην ακρόπολη και την πλατεία του χωριού, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων, η οποία χτίστηκε το 1665, αλλά και στο κενοτάφιο του ντόπιου λόγιου και κληρικού Στέφανου Κομμητά που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου, αλλά και τον προαύλιο χώρο του παλαιού μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Όπως ενημερώθηκε, το κτίριο που φιλοξενούσε το Δημοτικό Σχολείο είναι χτισμένο με πέτρωμα της περιοχής και μαζί με τον προαύλιο χώρο του αποτελεί ένα κτιριακό συγκρότημα αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας για το χωριό. Εδώ και πολλά χρόνια το Σχολείο δεν λειτουργεί ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα το κτίριο να παραμένει αναξιοποίητο. Κάτοικοι, τοπικοί Σύλλογοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες έχουν εδώ και καιρό επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης του Δημοτικού, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο πολιτιστικό πολυκέντρο, ικανό να φιλοξενήσει και το σύγχρονο συγγραφικό έργο του Στέφανου Κομμητά.

"Το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει άμεσα να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου των Κωφών, καθώς πρόκειται για ένα έργο η αποπεράτωση του οποίου θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την περιοχή",ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε συνολικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των Κωφών, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο η Πολιτεία να μεριμνά αποτελεσματικά για τα προβλήματα της ελληνικής Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις εξειδικευμένες ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει θερμά τους εκπροσώπους του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κωφών "Ο Στέφανος Κομμητάς" για την ξενάγηση και την πολύ γόνιμη συζήτηση.