ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλήθος συμμετοχών σε αγώνες για το Σύλλογο Δρομέων Βόλου

Σε όλη την Ελλάδα κινήθηκαν και το περασμένο Σαββατοκύριακο τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Βόλου, που μοιράστηκαν σε 10 αποστολές που έγιναν ανά τη χώρα
Πλήθος συμμετοχών σε αγώνες για το Σύλλογο Δρομέων Βόλου

Διαδρομές σε όλα τεραίν και σε όλες τις αποστάσεις, με μεγαλύτερη τα 100 χιλιόμετρα που έκανε ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης στο 6ο Tihio Stage Race καταλαμβάνοντας τη 14η θέση με χρόνο 19 ώρες 04`41. Ο αγώνας έγινε σε tr;ia ετάπ των 20, 50 και 30 χιλιομέτρων από την Παρασκευή έως την Κυριακή. Η ορεινή αυτή διοργάνωση γίνεται στο Τείχιο Δωρίδος, και στον παράλληλο Wolf`s Race 50 χιλιομέτρων 29ος έφτασε στον τερματισμό ο Απόστολος Μπαρμπούλης με 9 ώρες 48`45.

Μεγάλος νικητής του αγώνα 3ος Δρόμος των Ανακτόρων 8.300μ που έγινε στη Βεργίνα αναδείχθηκε ο Τόλης Κουτσουμπές με 39.59. Διάκριση επίσης για την Ευμορφία Ντόβα που με 1.12.20 βραβεύθηκε 2η στην κατηγορία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ζήσης Τσουρέλης και τρίτη η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου στο Pourlia Trail, τον ορεινό αγώνα που έγινε στους Νέους Πόρους Πιερίας, σε διαδρομή "στον άγνωστο Όλυμπο, πάνω από το κάστρο του Πλαταμώνα". Οι συμμετοχές του ΣΔΒ ήταν οι εξής, ενώ σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετείχε και ο Θανάσης Κοντογιάννης από το GymWay που έτρεξε στα 25 χιλιόμετρα.

25 χιλιόμετρα
11 Γιώργος Καλαντζής 2.49.34

7 χιλιόμετρα
2 Ζήσης Τσουρέλης 35.01
12 Πέτρος Γεωργούλας 41.49
33 (3η) Χριστίνα Χατζηγιαννίδου 49.26
114 Γιάννης Μυλωνάς 1.01.48

Στην Ελάτη Τρικάλων έγινε ένας πανέμορφος ορεινός αγώνας, ο Koziakas Mountain Race και μάλιστα κατά διαστήματα οι δρομείς έτρεξαν σε χιόνι που ακόμη δεν έλιωσε. Στα 20 χιλιόμετρα 39ος ήταν ο Κώστας Βέργας με 3.27.37 και 41ος ο Σάκης Κράβαρης 3.32.57. Πέμπτος μετά από πολύ καλό αγώνα ήταν στα 10 χιλιόμετρα ο Θωμάς Μαλιαχόβας με 1.07.35 και 16ος ο Δημήτρης Ρούσης με 1.15.33. Οι Κώστας Παλάντζας, Σπύρος Τρύφωνος, Νικόλας Τρύφωνος συνόδευσαν την αποστολή.


Εξαιρετικός σε ακόμη έναν αγώνα ήταν ο Νίκος Μόσιος. Ο δρομέας του ΣΔ Βόλου τερμάτισε 6ος στη γενική κατάταξη και πρώτος στην κατηγορία άνω τον 56 ετών στον 17ο Δρόμο Θυσίας Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας 10.800 μέτρων, με χρόνο 48`36.

Στη Μαλακάσα έγινε ο 2ος Atlas Trail Running, απαιτητικός ορεινός αγώνας με αρκετή δυσκολία στο τεραίν. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας τερμάτισε την απόσταση των 11 χιλιομέτρων σε 1 ώρα 05`08 και κατέλαβε τη 10η θέση.

To Via Egnatia Run πραγματοποιήθηκε στο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Κήπων, με τον Μπάμπη Μπάρδα να συμμετέχει στον Ημιμαραθώνιο και να τερματίζει σε 2.14.31.

Στον "6ο Δρόμο Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2019" αγωνίστηκε ο Θεόδωρος Στόρτος, που έτρεξε σε 1.26.16 την απόσταση των 14 χιλιομέτρων.

Το αγωνιστικό ξεκίνημα από τον ΣΔΒ έγινε το Σάββατο με τη Βάσω Τασιώνη να τερματίζει 49η και 3η στην κατηγορία της στον 1ο αγώνα μνήμης ολοκαυτώματος Πύργων Εορδαίας απόστασης 12.800 μέτρων με 1.16.19.

Ένας διαφορετικός, συμβολικός αγώνας 2.500 μέτρων, ο "Τρέχω για τη Μνήμη Τρέχω για τη Ζωή" πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην παραλία του Βόλου με αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μεταξύ των πολλών δρομέων του ΣΔΒ που έτρεξαν, πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Σιδηρόπουλος και 3ος ο Πάνος Ιατρού, ενώ νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Ανθή Μπαρμπουνάκη. Ο Αργύρης Βουρλογιάννης συνόδευσε τον τυφλό αθλητή Γιώργο Παρίση.

Σημειώνεται επίσης ότι ανήμερα του Πάσχα, στις 28 Απριλίου τον πρώτο του Ημιμαραθώνιο έτρεξε ο Γιάννης Μυλωνάς, νέο μέλος του Συλλόγου Δρομέων Βόλου. Η συμμετοχή μάλιστα ήταν ξεχωριστή, καθώς έγινε στη Γερμανία, στο Ντίσελντορφ. Ο χρόνος που τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΒ είναι 2.16.38 / 2.15.58.

Και στον εθελοντισμό
Στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου δόθηκε η εκκίνηση του Brevet Πηλίου, απόστασης 200 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες τερμάτισαν το απόγευμα στο ίδιο μέρος μετά από την επίπονη προσπάθεια. Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου υποστήριξε τη διοργάνωση, και ακόμη περισσότερο τα μέλη του Λίνος Βίγκλας και Κατερίνα Καραντζιά που συμμετείχαν στην οργάνωση επί μήνες. Ο ΣΔ Βόλου ευχαριστεί τον υπεύθυνο κ. Γιώργο Ζήκο, και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Και αυτή την Κυριακή το απόγευμα ο ΣΔ Βόλου θα υποστηρίξει με εθελοντές δρομείς του όπως κάθε χρονιά τους παιδικούς αγώνες Ρήγεια που θα γίνουν στο στάδιο του Βελεστίνου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο τα μέλη του ΣΔ Βόλου θα μοιραστούν σε διάφορους αγώνες και θα τρέξουν το Σάββατο στον 5ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί και στο 1ο Sykourio Trail, ενώ την Κυριακή στον 1ο Αγώνα Δρόμου Φαλαναίων και στο Ursa Trail στο Μέτσοβο.

Αυτοί είναι οι αγώνες για τους οποίους συνεχίζονται οι εγγραφές από το σύλλογο. Οι δηλώσεις γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160:

1ος Galactico Lakeside Run Original 9 Ιουνίου. Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, απόσταση 10 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 7 ευρώ (λήξη εγγραφών 4/6).

Alonissos Challenge 16 Ιουνίου. Εκδρομή του Συλλόγου Δρομέων Βόλου στην Αλόννησο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αποστάσεις 30 και 10 χιλιόμετρα (ποσό συμμετοχής 5 ευρώ για κάθε διαδρομή), παιδικός αγώνας δωρεάν. Για τη διαμονή θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση. Τα εισιτήρια για το πλοίο οφείλει να βγάλει απευθείας κάθε αθλητής, στις ημέρες - ώρες που προτιμά.

Μέσα στον Μάιο θα ξεκινήσουν οι ομαδικές εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και βέβαια θα υπάρξει η σχετική ανακοίνωση.