ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεταφορά ασθενή από τα Κανάλια με το ΙΧ του ιερέα

Με το ιδιωτικό αυτοκίνητο του ιερέα των Καναλίων ξεκίνησε η διακομιδή ηλικιωμένης κυρίας από το χωριό που αντιμετώπιζε ιατρικό πρόβλημα, όμως δεν ήταν δυνατόν να φτάσει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, καθώς η πρωινή βάρδια οδηγού ήταν κενή, όπως σημειώνει το taxydromos.gr
Μεταφορά ασθενή από τα Κανάλια με το ΙΧ του ιερέα

Μόλις οι δικοί της άνθρωποι ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει οδηγός στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, αποφάσισαν να επιστρατεύσουν τον ιερέα του χωριού ο οποίος αμέσως προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε η βάση του ΕΚΑΒ. Μονάδα με διασώστες ξεκίνησε για τα Κανάλια. Στα μισά του δρόμου, στο ύψος της τάφρου, στον ταμιευτήρα της Κάρλας, μόλις το ΙΧ του ιερέα έφτασε μεταφέροντας την κυρία, «συνάντησε» το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες παρέλαβαν την ασθενή και τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Ζαγορά με τη μεταφορά τραυματία στην καρότσα αγροτικού!

ΣΧΟΛΙΟ

Το πρόβλημα είναι χρόνιο με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων και κόμματων, δηλαδή της κεντρικής διαχείρισης του κράτους και αφορά ό,τι πολυτιμότερο, τις ζωές μας.

Θεωρούμε πως ο Δήμος ως ανώτερος θεσμός της περιοχής, οφείλει προασπιζόμενος το συμφέρον των πολιτών να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και κόσμος και φορείς να ακολουθήσουν.

Μπορεί και ό κόσμος να αναλάβει δράση μόνος του.