ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Κων. Μαραβέγιας

Επίσκεψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον νέο Διευθυντή κ. Σωκράτη Σαβελίδη
Στην Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Κων. Μαραβέγιας

Στη συνάντηση συμμετείχαν η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ηρώ Φασουράκη και η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών Ελένη Μπέα.

Ο βουλευτής συνεχάρη τον κ. Σαβελίδη και του ευχήθηκε να έχει μια δημιουργική και παραγωγική θητεία προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αναδεικνύοντας και προωθώντας καινοτόμες ιδέες και δράσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαγνησία. 

Από την πλευρά του ο κ. Σαβελίδης δήλωσε αισιόδοξος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όσον αφορά τόσο στην έγκαιρη κάλυψη των κενών με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο στην έγκαιρη διάθεση των σχολικών βιβλίων. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να παραχωρείται δωρεάν διαμονή στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται σε απομακρυσμένους δήμους, ως κίνητρο για να αποδέχονται την τοποθέτησή τους. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαβελίδης τάχθηκε υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού των σχολείων και πρότεινε να ορισθεί σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ένας υπεύθυνος για την εποπτεία υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο μαθητικός τουρισμός στη Μαγνησία, μέσω εκπόνησης εκπαιδευτικών οδηγών.

Ο κ. Μαραβέγιας συνεχάρη τον κ. Σαβελίδη για τις πρωτοποριακές ιδέες του και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο έργο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου στο Νομό.