ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Μαραβέγια με τον Γ. Αμυρά για τα ενεργειακά έργα στην Μαγνησία

Συνάντηση Μαραβέγια με τον Γ. Αμυρά  για τα ενεργειακά έργα στην Μαγνησία

 

Όπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση από τον βουλευτή Μαγνησίας, "η περιβαλλοντική διάσταση των ενεργειακών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τελευταίο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο  βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυρά.

Με αφορμή ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την αδειοδότηση μονάδων αποθήκευσης / παραγωγής ενέργειας στη Μαγνησία ο κ. Μαραβέγιας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό για το μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται πλέον στη χώρα μας σε ενεργειακά έργα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων που θα προσφέρουν στη χώρα νέες δυνατότητες ενεργειακής επάρκειας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας ΑΠΕ.

Επίσης ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε από τον Γ. Αμυρά για την πρόοδο των αδειοδοτήσεων φωτοβολταϊκών σταθμών σε αναξιοποίητη αγροτική γη και το νέο σχεδιασμό ανάπτυξης των ΑΠΕ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και τις ανάγκες της Θεσσαλίας.

Κατά τη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό, ο βουλευτής Μαγνησίας εξήρε τις πρωτοβουλίες του ΥΠΕΝ σε σχέση με την επίτευξη των εθνικών στόχων για εξοικονόμηση και βιώσιμη αξιοποίηση της ενέργειας, με έμφαση στα προγράμματα εξηλεκτρισμού οχημάτων και εκσυγχρονισμού του οικιακού εξοπλισμού εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων".