ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Ζ. Μακρή και Θ.Πλεύρη για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Η ανακοίνωση της Υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή - Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας του Νομού, Ιωάννης Γατής
 Συνεργασία Ζ. Μακρή και Θ.Πλεύρη  για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, στην συνάντησή της με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, χθες, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, συζήτησε, εκτενώς, με τον Υπουργό την υποστελέχωση και την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Η κα Μακρή, βασιζόμενη στην επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτης εξήγησε στον Υπουργό ότι το ΚΥ ΖΑΓΟΡΑΣ απασχολεί αρνητικά την δημοσιότητα, όπως έγινε και πρόσφατα δημιουργώντας έντονες ανησηχίες στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Η επικοινωνία της κ. Μακρή τοσο με τον Δήμαρχο Ζαγοράς όσο και με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη αλλά και με τον Πρόεδρο ΔΣ ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου ανέδειξε τα υπάρχοντα προβλήματα και τις ενέργειες του κ. Σερέτη και του κ. Παπαευσταθίου στον τομέα ευθύνης τους.

Ειδικότερα, για την δημιουργία  σταθμού ΕΚΑΒ, απαραίτητο για την οριστική, άμεση και βιώσιμη λύση όλων των διακομιδών, η εισήγηση από το ΔΣ ΕΚΑΒ ειναι θετική και οι δέουσες ενέργειες θα γίνουν με τις μόνιμες προσλήψεις που το ΥΠΕΣ  θα ανακοινώσει.  

Ο κ. Πλεύρης, για το συγκεκριμένο θέμα ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα θα υπογράψει την έγκριση πρόσκλησης για την πρόσληψη επικουρικών οδηγών ασθενοφόρων για την στελέχωση πληρώματος του Κέντρου Ζαγοράς - Μουρεσίου εντός των ημερών. 

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε και η κ. Γκάγκα στην κ. Μακρή στη συνάντησή τους αμέσως μετά  τον κ. Πλεύρη. 

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας της κ. Μακρή με τον κ. Πλεύρη και με την συνδρομή του Διοικητη της 5ης ΥΠΕ κ. Φ  Σερέτη είναι ότι θα συνεχισθούν  οι προσπάθειες και θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την άμεση και απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και επισκέπτες  της ορεινής αυτής περιοχής, που απέχει 45 χλμ από το Νοσοκομείο Βόλου.