ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στον Ρήγα Φεραίο

Διαδικασία παράδοσης - παραλαβής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου μεταξύ του απερχόμενου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου
Διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στον Ρήγα Φεραίο
 
Αναλυτικά:
 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, στα γραφεία του Α.Σ.Β. ΡΗΓΑΣΦΕΡΑΙΟΣ, η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής (είναι η πρώτη φορά) μεταξύ του απερχόμενου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του καταστατικού, συντάσσοντας το σχετικό πρακτικό.
 
Εκ μέρους της απερχόμενης διοίκησης το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Γιάτσιος, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Σιουμουρέκης και ο Γεν. Γραμματέας Αντώνιος Ντόβας. Από την νέα διοίκηση παρέστησαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Καρτσώνας, ο Γεν.Γραμματέας Δημήτριος Σαράντης και ο Γεν. Αρχηγός Ιωάννης Τσελεπής.
 
Κατά την διάρκεια της διαδικασίας συζητήθηκαν, κατά κύριο λόγο, θέματα οικονομικής φύσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορική διαδρομή του ΡΗΓΑ το απερχόμενο συμβούλιο αφήνει ως παρακαταθήκη στο ταμείο του συλλόγου αξιόλογο χρηματικό ποσό.
 
Πρόκειται για μια σημαντική βοήθεια για την ομάδα εν’ όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 
Από τον απερχόμενο Πρόεδρο έγινε ιδιαίτερα σαφές ότι ο σύλλογος δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα προς τρίτα πρόσωπα, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και στο δημόσιο.
 
Ακόμα, ανέφερε ότι στο σύλλογο είναι να καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό επιχορήγησης έτους 2021 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (σ.σ. η προκαταβολή είχε πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τον περασμένο μήνα Δεκέμβριο). Για το έτος 2022, με email που απέστειλε στις 30/6/2022 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο αγωνιστικός και ο οικονομικός έλεγχος και ως εκ τούτου, εγκρίθηκε η αίτηση για να λάβει ο σύλλογος την επιχορήγηση που δικαιούται σε 2 δόσεις.
 
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αγωνιστικά (δελτία αθλητών, προπονητών, ακαδημίας και βοηθητικού προσωπικού), θέματα που σχετίζονται με τα πάγια περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τέλος έγινε αναφορά στα επικείμενα έργα ανακαίνισης του Σταδίου Βελεστίνου που έχουν προγραμματιστεί, από πλευράς Δήμου, να ξεκινήσουν στις αρχές φθινοπώρου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απαιτητική διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για την επικαιροποίηση των στοιχείων του συλλόγου στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προκειμένου ο σύλλογος να λαμβάνει την ετήσιαεπιχορήγηση από την πολιτεία. Τέθηκε υπ’ όψη της νέας διοίκησης η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα πρέπει απαρέγκλιτα να εφαρμόζεται, όπου αναλυτικά περιγράφεται ο τρόπος τήρησης των βιβλίων και στοιχείων που αφορούν στον αγωνιστικό και οικονομικό έλεγχο. Ο απερχόμενος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Γιάτσιος, απευθυνόμενος στον νέο Πρόεδρο και τα μέλη του νεοεκλεγέντος ΔΣ ευχήθηκε δημιουργική θητεία και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν. Εξήρε την προσφορά των μελών του απερχόμενου ΔΣ που λειτούργησε επί πενταετές χρονικό διάστημα και τους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που υπήρχε και δήλωσε περήφανος που διετέλεσε Πρόεδρος του ΡΗΓΑ. Εξέφρασε την αγάπη του για την ομάδα που «υπηρέτησε» μέσα σε μία πορεία με ανάμεικτα συναισθήματα και πολλές δυσκολίες και υποσχέθηκε να βοηθήσει στο μέλλον την νέα διοίκηση.
 
Ο νέος Πρόεδρος Γεώργιος Καρτσώνας ανέφερε: «Από καρδιάς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη της τέως διοίκησης που με όλη τους την αγάπη και στήριξη, μας παρέδωσαν τα ηνία ώστε να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του συλλόγου, που κόντρα στις οικονομικές αντιξοότητες που πλήττουν τα ερασιτεχνικά σωματεία και τον παράγοντα πανδημία, κατάφεραν να διατηρήσουν την ομάδα μας ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστεί στις επίσημες διοργανωσεις της ΕΠΣΘ. Εμείς από τη μεριά μας μπορούμε να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα καταθέσουμε μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας έχοντας ως πυξίδα το πάθος μας και την αγάπη μας για τον ΡΗΓΑ.