ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ζωντανεύω όσο είμαι στο γήπεδο

Αποκλειστική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Λάκη Μπακάλη στην εφημερίδα Ταχυδρόμος και τον Φοίβο Παπαγεωργίου
Ζωντανεύω όσο είμαι στο γήπεδο

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά την πρώτη του εμπειρία ως πρώτος τεχνικός στην άκρη του πάγκου, ο Λάκης Μπακάλης διατηρεί άσβεστη την φλόγα της προπονητικής συνεχίζοντας και φέτος να ταξιδεύει με τον Ρήγα Φεραίο ο οποίος σαφώς αποτελεί το σημαντικότερο μέρος της ποδοσφαιρικής του Ιθάκης.
 
Ο Βελεστινιώτης τεχνικός αποκαλύπτει πως απέρριψε άλλες προτάσεις περιμένοντας τους Κυανόλευκους να σχηματίσουν διοίκηση, την οποία επαινεί.
 
Παράλληλα, υπόσχεται πως η νέα ομάδα που δημιουργείται θα είναι τουλάχιστον ανταγωνιστική με στόχο να συμμετέχουν σε αυτή και παιδιά της περιοχής ώστε να υπάρχει διάρκεια και μέλλον στον ιστορικό σύλλογο.
 
«Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελευταία χρονιά και σίγουρα δεν θα ήθελα να είναι σύντομα», σχολιάζει αναφορικά με το δικό του μέλλον.
 
Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και τον Φοίβο Παπαγεωργίου στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στο πολύ δυνατό πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής κατηγορίας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πανηγυρισμοί στο περσινό 2-1 με τον Σαρακηνό, φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου
 
Για την αγωνιστική προοπτική της ομάδας: Από πέρυσι ξεκινήσαμε κάτι νέο προσπαθώντας αρκετά να στηρίξουμε και το ντόπιο στοιχείο όσον αφορά ρόστερ. Στόχος σαφώς είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει διάρκεια και μέλλον μπροστά της. Δεν είναι οικείο το σκεπτικό να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές για μία χρονιά και να κερδίσουμε την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία. Αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσει η ομάδα για χρόνια, όπως παλαιότερα και οι όποιες επιτυχίες να έρθουν με αυτό τον τρόπο.
 
Για την επιλογή του να περιμένει τον Ρήγα Φεραίο απορρίπτοντας άλλες προτάσεις: Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να φύγω. Περίμενα πάντα τον Ρήγα οποιαδήποτε πρόταση και να είχα. Είχα δώσει τον λόγο στον ίδιο μου τον εαυτό ότι θα μείνω και θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.
 
Αν υπάρχουν περιθώρια πρωταθλητισμού: Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι σχετικό. Το να παίρνεις παίκτες και να λες πάω για πρωτάθλημα δεν λέει κάτι από μόνο του. Εμείς συνεχίζουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας. Δηλαδή να δουλέυουμε σκληρά περιμένοντας αυτή η δουλειά να παρουσιαστεί και στον αγωνιστικό χώρο, με τον καλύτερο ελπίζουμε τρόπο. Σε αυτό το σημείο, επειδή μείναμε πίσω μέχρι να προκύψει νέα διοίκηση, προέχει να φτιάξουμε την ομάδα. Θα περιμένουμε να δούμε και τι ρόστερ θα έχουμε για να μιλάμε πιο άνετα.
 
Αν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Ρήγα ως προπονητής: Σε βάθος χρόνου, όπως έχω ξαναπεί, υπάρχει αυτή η σκέψη. Δεν ξέρω όμως ποια θα είναι η τελευταία χρονιά και σίγουρα δεν θα ήθελα να είναι σύντομα. Ζωντανεύω όσο βρίσκομαι σε εγρήγορση, στο γήπεδο. Αυτό μου δίνει την ενέργεια που έχω.
 
Για τη νέα διοίκηση των Κυανόλευκων: Νέα παιδιά, νέοι άνθρωποι που αγαπούν από μικρά παιδιά την ομάδα. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι πάντα θα υφίσταται μία διάδοχη κατάσταση και ο Ρήγας θα έχει πάντα και διοικητική συνέχεια.
 
Για την ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όπως προμηνύεται, νέα σεζόν στην Α’ ΕΠΣΘ: Αναμφίβολα θα δούμε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αντάξιο της ιστορίας του Νομού. Μην ξεχνάμε πως ο Νομός Μαγνησίας έχει τιμήσει το ποδόσφαιρο, ο κόσμος το αγαπάει. Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε πολλές ομάδες να έχουν ενισχυθεί και να έχουν προλάβει να αποκτήσουν τους καλύτερους παίκτες. Εμείς, λόγω συνθηκών, δεν προλάβαμε να είμαστε μία από αυτές. Όμως, κουβαλάμε ένα βαρύ όνομα. Ο Ρήγας είναι ένα όνομα που πάντα, μαζί και με την στήριξη του κόσμου, θα δημιουργεί μία ανταγωνιστική ομάδα. Σε ό,τι κατάσταση και να είναι. Ωστόσο, σαφώς τον επόμενο καιρό θα πρέπει να βρούμε λύσεις και στο μεταγραφικό κομμάτι.
 
Θυμίζουμε πως ο Ρήγας Φεραίος έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την ανανέωση της συνεργασίας με τους: Γάρο, Σταματίου, Φιλοσόγλου, Τσιακίρη, Χασάπη, Βαϊόπουλο, Βλιώρα, Σταματόπουλο, Χότζα και Μπομπότη.
 
Όσον αφορά την προετοιμασία, αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα 1η Αυγούστου με το πρόραμμα των φιλικών αγώνων να έχει διαμορφωθεί ως εξής.
21 Αυγούστου Ένωση Λεχωνίων – Ρήγας Φεραίος
24 Αυγούστου Ρήγας Φεραίος – Αίας Σούρπης
27 Αυγούστου Αλμυρός – Ρήγας Φεραίος
31 Αυγούστου Ρήγας Φεραίος – Αλμυρός
4 Σεπτεμβρίου Ρήγας Φεραίος – ΑΕ Κιλελέρ
7 Σεπτεμβρίου Ρήγας Φεραίος - Σαρακηνός

Πιο διαβασμένα