ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης της μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων  

Να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης της μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων  

Την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο υποµέτρο 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά.
 
Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετική επιστολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη η οποία ζητεί να χορηγηθεί στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να υποβάλουν προς έγκριση τα επενδυτικά τους σχέδια μέχρι και τις 31/8/2022.
 
Επισημαίνεται ότι, παρόλο που στη χώρα μας βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες επενδυτικά προγράμματα, στο συγκεκριμένο δεν δόθηκαν οι αναγκαίες παρατάσεις και χρονικές διευκολύνσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να υπαχθούν όσοι επιθυμούν στις ευεργετικές δράσεις του υπομέτρου 4.2. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μισά σχεδόν επενδυτικά σχέδια (12) που συμμετείχαν στη δράση, με προϋπολογισμό έως 600.000,00 € να βρίσκονται κυριολεκτικά στο κενό, έχοντας απωλέσει την προθεσμία που προέβλεπε η αρχική απόφαση υπαγωγής και είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απένταξης.
 
Ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση του αιτήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υπαχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν.