ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα για την πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

Την ερχόμενη Πέμπτη στο Βελεστίνο με επιστήμονες ομιλητές
Ημερίδα για την πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

Η Ομάδα Υγείας του Κ.Υ Βελεστίνου στο πλαίσιο ανάπτυξης και υλοποίησης προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας του πληθυσμού ευθύνης του Κέντρου Υγείας , πραγματοποιεί Ημερίδα ενημέρωσης – πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου με τη συνεργασία του Γ. Ν. Βόλου "Αχχιλοπούλειο", το Κ.Υ. Αργαλαστής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, την Πέμπτη 16 Μαϊου 2019 στις 18:00 στην αίθουσα του παλιού ΕΠΑΛ, έναντι 1ου Δημοτικού σχολείου Βελεστίνου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου παγκοσμίως αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας. Στις δυτικές κοινωνίες είναι ο τρίτος σε συχνότητα καρκίνος σε άντρες και γυναίκες και η δεύτερη σε σειρά αιτία θανάτου. Στη χώρα μας αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας και είναι η τρίτη σε σειρά θανάτου από κακοήθη νεοπλάσματα.

Η ημέρα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου στόχο έχει, όχι μόνο την αποτελεσματική συνεργασία των τοπικών φορέων αλλά κυρίως την ενημέρωση, ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση για την προάσπιση της υγείας του "κάθε ατόμου" ξεχωριστά.

Η Διευθύντρια του Κ.Υ.
Σαρηγιάννη - Φούντα Φανή