ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΡΕΤΡΟ

Ο μπασκετικός Ρήγας με... ποδοσφαιριστές

Όταν τα κυανόλευκα κοσμούσαν τα παρκέ της Θεσσαλίας
Ο μπασκετικός Ρήγας με... ποδοσφαιριστές
Πάνω (από αριστερά): ο έφορος Νίκος Ντόντος, Θανάσης Μπίλης, Νίκος Αγγελής, Σωτήρης Γεωργακάς, Στέργιος Κουσκουρίδας, Χαράλαμπος Πάσχος, Στέφανος Διάλλας, Τάκης Παπουτσής (κόουτς) Κάτω (από αριστερά): Βασίλης Καλόγηρος, Άγγελος Αλεξίου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Θόδωρας Καλόγηρος, Βασίλης Μέρμηγκας, Γιώργος Παπαδάμ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος με Πρόεδρο το Νίκο Λαΐτσο ιδρύει τμήμα μπάσκετ με έφορο το Νίκο Ντόντο συμμετέχοντας στα πρωταθλήματα της Θεσσαλίας.

Ως έδρα της ομάδας που σύμφωνα με τα λεγόμενα του εφόρου Νίκου Ντόντου είχε διάρκεια τριών χρόνων, χρησιμοποιήθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου - Λυκείου στο Βελεστίνο αλλά και το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που υπήρχε στο νυν βοηθητικό του Ρήγα Φεραίου.

Διαβάζουμε στο βιβλίο του Βασίλη Κ. Καραμπερόπολου: "Ρήγας Φεραίος - Η Ομάδα με την Ιστορική Διαδρομή 80 Χρόνων":

"Εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο "Ρήγας Φεραίος" ίδρυσε και τμήμα μπάσκετ το έτος 1981, με την υπ` αριθμ. 6/13.2.1981 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Υπεύθυνος του τμήματος, από την ίδρυσή του και για πολλά χρόνια, ήταν ο Νίκος Ντόντος, ο οποίος υπηρέτησε και ως πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου. Το τμήμα μπάσκετ είχε εξέλιξη, συμμετείχε σε αγώνες πρωταθλήματος, είχε σημαντικό αριθμό καλαθοσφαιριστών και πολλοί απ` αυτούς είχαν περαιτέρω εξέλιξη σε ομάδες του Βόλου. Είναι μία από τις ευχάριστες, εκτός ποδοσφαίρου, εξελίξεις και μια διέξοδος, για πολλούς νέους του Βελεστίνου, οι οποίοι διατηρούν και τώρα την όρεξη και επιθυμία να διακριθούν στο άθλημα και να το αναδείξουν. (Ο Νίκος Ντόντος υπήρξε για τρία χρόνια πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ του "Ρήγα" και για πολλά χρόνια στη διοίκηση του "Ρήγα Φεραίου".

*Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Χαράλαμπου Πάσχου.