ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου την Μεγάλη Δευτέρα - Δείτε τα θέματα ημερησίας διάταξης
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 &  68 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην  8η / 2024  Δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Βελεστίνο (έδρα του Δήμου) και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου, την  Μ. Δευτέρα 29η Απριλίου  2024 και ώρα 19:00,  για συζήτηση και λήψη  αποφάσεων,  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 

-Λήψη απόφασης για την έγκριση του συνταχθέντος Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, από την εκδήλωση Πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, με βάση τις οδηγίες του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/ Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων,  με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2», στα πλαίσιο του γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης». (Σχετική  η 38-2024 ΑΔΕ).

-Λήψη απόφασης για τον Ορισμό  δικαιούχων αποζημίωσης, για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας, του άρθρου 279 του Ν.3463/2006 και της απόστασης του οικισμού», για το χρονικό διάστημα από 01-01-2024 έως και 31-12-2028.

-Λήψη απόφασης για την έγκριση της 4ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  έτους  2024 .  (Σχετική η 52 / 2024 ΑΔΕ). 

-Λήψη απόφασης για την έγκριση της 5ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έτους 2024. (Σχετική η 63 / 2024 ΑΔΕ).

-Λήψη απόφασης για την έγκριση της 6ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έτους 2024. (Σχετική η 71 /2024 ΑΔΕ).

-Λήψη απόφασης για τον ορισμό υπόλογου διαχείρισης Τραπεζικών Λογαριασμών του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  στην Τράπεζα Πειραιώς.

-Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση της Ετήσιας Εμποροπανήγυρης του Βελεστίνου. (Σχετική η 8-2024 Απόφαση Δ.Κ. Βελεστίνου).

-Λήψη απόφασης για την χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ».

-Λήψη απόφασης για την χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση  ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

-Λήψη απόφασης για την έγκριση επιμήκυνσης χρονοδιαγράμματος  κατασκευής του έργου: «Κατασκευή ανοικτών & πλακοσκεπή Οχετών και ένα μέρος κλειστού αγωγού στην θέση ‘’Κουμάσι’’».

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης χώρου της Κεντρικής Πλατείας Ριζομύλου, στον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Ριζομύλου «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ», για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «14ο Αντάμωμα των Φίλων της  Παράδοσης», την Παρασκευή 23η  Αυγούστου 2024.  (Σχετική η 12-2024 Απόφαση Δημοτικής Κοινότητας Ριζομύλου).

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του δημοτικού γηπέδου Ριζομύλου, στον Αθλητικό Σύλλογο «ΑΣΤΕΡΑΣ» Ριζομύλου, για την αγωνιστική περίοδο από 1η Μαϊου 2024 έως την 30η Απριλίου 2025. (Σχετική η 13-2024 Απόφαση Δημοτικής Κοινότητας Ριζομύλου)

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του Πολύκεντρου Αερινού & του περιβάλλοντος χώρου  του, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αερινού, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, για διοργάνωση εκδήλωσης. (Σχετική η 4-2024 Απόφαση Δημοτικής Κοινότητας Αερινού).  

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του Μοντελοδρομίου Ριζομύλου,  στον Σύλλογο «Αερολέσχη Ρήγα Φεραίου», για έδρα του Συλλόγου και για την πραγματοποίηση των δράσεων του.  

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης του παλιού Περίπτερου (μέσα στην πλατεία Κερασιάς), στον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιάς, για Κέντρο ενημέρωσης κλπ).

-Λήψη απόφασης για την έγκριση νέας Σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης- Ανακύκλωσης Α.Ε. για την Εναλλακτική Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας, έως 31-12-2024.

-Λήψη απόφασης για την έγκριση υλοποίησης του  προγράμματος ανακύκλωσης «Διαχείριση χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων».

-Λήψη απόφασης για την έγκριση υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης : «Διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδηση, αξεσουάρ & κλινοσκεπασμάτων».  

-Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την λειτουργία της κτηνοτροφικής εγκατάστασης της κ. Γαρούφα Ελένης του Χρήστου, στο τεμάχιο 3.668,00 τ.μ., στη θέση Φλαμούρι της αιτούμενης έκτασης. (Σχετική η 3-2024 Απόφαση Δημοτικής Κοινότητας Μικρού Περιβολακίου).

-Λήψη απόφασης για την εκ νέου δημοπράτηση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στη θέση «Σκυλάκι» Δ.Κ. Κεραμιδίου.  (Σχετική η 4-2024 Απόφαση Δ.Κ. Κεραμιδίου).

-Λήψη απόφασης για την παραχώρηση θέσης στάθμευσης σε δημότη κάτοικο Κεραμιδίου. (Σχετική η 5-2024 Απόφαση Δ.Κ. Κεραμιδίου).

-Λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου ΑΠΕ και του 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Ανακατασκευή Ανενεργής Αποθήκης πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού Στεφανοβικείου, Δ.Ε. Κάρλας Δήμου Ρήγα Φεραίου και Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου της. 

-Λήψη απόφασης για την έγκριση του Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου.

-Λήψη απόφασης για την κατανομή υπολοίπων ποσών από τη  ΣΑΤΑ. 

-Λήψη απόφασης για την κατανομή ποσού 41.198,11 €, για την  κάλυψη λειτουργικών αναγκών σχολείων Α/βάθμιας και Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Β’ κατανομή έτους 2024).

-Λήψη απόφασης για τον  Καθορισμό αριθμού μαθητευόμενων στο Μεταλυκειακό Έτος –Τάξη Μαθητείας απόφοιτων ΕΠΑΛ, για απασχόληση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με ΑΦΜ 997708302, κατά την περίοδο 2024-2025.

-Λήψη απόφασης για την έγκριση εισόδου-εξόδου σε αγροτεμάχιο στη θέση «Γκέκα», κτηματικής περιφέρειας Αερινού, λόγω ανέγερσης κτηνοτροφικής μονάδας  ιδιοκτησίας Αθανασίου Κουβάτα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου                                       

Χαράλαμπος Στ. Πάσχος